cover_slow_change.jpg "Over ontwerpen en bouwen van slimme organisatiestructuren, cultuurverandering leiderschapsontwikkeling en betere prestaties!"
- Info Slow Change

Uitgelicht artikel

HPO, HNW, LSS........GBV?

Het afgelopen jaar popten nieuwe termen op die, als we wilden blijven meedoen in de wereld van managers en adviseurs, uit het hoofd geleerd moesten worden. Op z’n minst diende je je de terminologie eigen te maken om er over te kunnen meepraten in de social media of gewoon aan de ouderwetse borreltafel.
Adviseurs en kenniswerkers verdringen zich rond een ‘productconcept’, dat vaak niet meer is dan een trendy woord, met de hoop op een mogelijk marktpotentieel. Zo hebben we ons moeten ‘verdiepen’ in ‘Het Nieuwe Werken’ (HNW), de ‘High Performance Organisatie’ (HPO) en Lean Six Sigma (LSS). In al deze gevallen gaat het om niets meer dan een verzameling inzichten, die met een ‘nieuw’ label is bedoeld om u als klant binnen te hengelen. Het is als in de mode: als de nieuwe trend wit is, kun je maar beter je collectie daar op af stemmen. Nassim Nicholas Taleb wijst ons wat dat betreft op een interessant fenomeen: in het dagelijks leven is het succes (van deze concepten) niet ‘normaal’ (Gaussiaans) verdeeld, maar klontert succes zich rondt één – winnend – concept. ‘Winner takes all’.
Ik hou het voor het komende jaar maar gewoon op GBV, ‘Gezond Boeren Verstand’……

Vorige pagina



Copyright 2024 © Frank Verschuur | Disclaimer | Contact | Credits