cover_slow_change.jpg "Over ontwerpen en bouwen van slimme organisatiestructuren, cultuurverandering leiderschapsontwikkeling en betere prestaties!"
- Info Slow Change

Uitgelicht artikel

Conferentie Ontwrichtend Organiseren in de Zorg

Met het Ulbo de Sitter Kennisinstituut organiseer ik deze Mini-conferentie op 27 en 28 september, locatie: AEF, Maliebaan 16, Utrecht

De conferentie draait om vernieuwend organiseren in de zorg. We hebben vrijdag twee interessante case-inbrengers, die ‘ontwrichtend’ organiseren over eigen organisatiegrenzen heen in praktijk brengen.
Donderdagavond twee cases uit Vlaanderen: GGZ centra Het Papiermoleken en Psych-Sociaal Centrum Leuven.

Vrijdag: Verpleeg-, verzorgingshuis- en thuiszorgorganisatie ZuidOostZorg is bezig met de inrichting van organisatievormen, die uitstijgen boven eigen organisatiegrenzen heen. Met een groot aantal partners wordt een ‘anderhalvelijnscentrum’ ingericht met als doel de zorgkosten in de tweede lijn te reduceren door diagnostiek en behandeling naar de eerste lijn te verplaatsen, dichtbij en in de buurt . De tweede doelstelling is het creëren van gezondheidswinst bij de oudere klant door toegenomen zelfstandigheid. Bestuurder Anke Huizenga en manager Extramuraal en lokatiemanager Ida van Marion nemen ons mee in de veranderkundige en organisatiekundige vragen die zich in dit innovatietraject voordoen.

Het Anthonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis en het UMC Utrecht richten samen een nieuwe organisatie met landelijke uitstraling op voor diagnostiek, behandeling en onderzoek van alle oncologische aandoeningen. Jos Kuilboer, die vanuit UMC Utrecht, directeur concernstaf en Hans Schoo, directeur kliniek van het AVL, zijn nauw betrokken bij dit project en zullen ons meenemen in de vraagstukken die hierbij komen kijken. Hierbij gaat het om organisatiekundige en veranderkundige vragen over de innovatie in complexe hoogwaardige kennisnetwerken.


Vorige pagina



Copyright 2024 © Frank Verschuur | Disclaimer | Contact | Credits